10 Idei pentru o zi ploioasă

posted January 20, 2014 category Blog

Nimic nu e mai deprimant pentru prichindelul tău ca o zi ploioasă!
Îți propunem 10 idei amuzante care nu îi vor lăsa pe cei mici să se plictisească, chiar dacă nu se pot juca în parc sau în curte.

Pentru copilul tău, o zi ploioasă poate fi extrem de tristă dacă nu are ce face. Fă-l să se simtă bine în casă, iar ziua va trece pe nesimțite. Inspiră-te din lista noastră de activități pentru a-i face lui pe plac.

Faceți ordine printre jucării
Poți să-ți “păcălești” copilul să facă ordine cu plăcere. Spune-i că și jucăriile trebuie să se pregăteasca de grădiniță și trebuie curățate și spălate, pentru a fi frumoase și aranjate. Adunați toate jucăriile uitate prin colțurile dulapurilor și, cu siguranță, vă veți amuza împreună.

Detectiv particular
Jucați-vă de-a detectivul. Scoate din debara pălăria veche a bunicului, poate găsești și o lupă, iar, în loc de pelerina lui Sherlock Holmes, poți folosi orice bucată de pânză. Cei mici se vor amuza copios intrând în pielea personajului. Se vor strădui teribil să găsească indicii prin casa pentru a regăsi obiectul “pierdut”.

Citiți o poveste pe roluri
Alege-i carte preferată și fiecare citește partea lui de poveste în funcție de personajul pe care și l-a ales. Folosește onomatopee pentru a reda diverse scene din poveste și pentru a-i dezvolta și încuraja imaginația. Poți chiar și înregistra povestea, iar micuțul sau micuța ta o va putea asculta înainte de culcare.

Rezolvați un puzzle împreună
Jocurile cu multe persoane sunt distractive. Îmbină utilul cu plăcutul și cumpără un puzzle mare, cu scop didactic. Eliberează o masă sau așează-te pe parchet împreună cu cei mici și încercați să rezolvați “misterul” bucăților de puzzle. Va fi, cu siguranță, un moment de famile în care atât cei mari, cât și cei mici vor lucra și se vor distra împreună.

Micul inventator
Realizează la tine acasă o ședință de bricolaj. Adună, împreună cu micuțul tău, tot ce nu îți mai trebuie de prin casă. De la tacâmuri și paie din plastic, nasturi desperecheați, cutii, bucățele de pânză, elastice de păr și ațe colorate. Nu uita să iei și niște lipici și toate cele necesare pentru a începe ședința de bricolaj. Cei mici au o imaginație debordantă, asa că lasă-te surprinsă de ce vor născoci!

Puțină gimnastică de înviorare
În zilele ploioase parcă nici cel mic nu mai are chef de nimic. Cu puțină muzică pentru copii, ritmată și veselă, puteți să faceți o ședință de aerobic, împreună cu păpușile, desigur! Totul va fi, cu siguranță, așezonat cu multe râsete și chicote de fericire.

Teatrul de păpuși la tine acasa
Îți mai aduci aminte când erai mică și abia așteptai să mergi cu bunicii sau părinții la teatrul de păpuși? Chiar dacă acum există foarte multe desene animate, cu siguranță, cei mici vor participa cu placere la un teatrul de păpuși creat la tine acasă. Pregătește scena și implică-i și pe copii. Cheamă-i în culise și cere-le idei cu privire la scenetă și la “rolurile” pe care păpușile trebuie să le interpreteze. Se vor arăta încântați de idee!

“Inima de leu” sau Pocahontas
Jucați-vă de-a indienii și crează un cort în mijlocul casei. Folosește cârlige de rufe, paturi, perne și eșarfe. Dupa ce ai făcut cortul, folosește bentițe de păr pentru a prinde penele de indieni. Nu uita de cd-ul cu muzică ambientală sau cu păsări din natură pentru a părea totul cât mai real. Puteți inventa povești și să vă strigați după nume inventate, cum ar fi “Cel mic, iute de picior”, “Frumoasa cu părul împletit”, “Mămica cea vitează”, “Viteazul, pană de corb” sau “Mama cu ochii de apus”.

Popice
Cei mici au spiritul de competiție în sânge, așa că, pentru a-i antrena de mici, realizează la tine acasă un campionat de popice. Dacă nu ai asemenea jucării în casă, poti cere celui mic să te ajute să improvizezi. Cu siguranță se va arăta dornic. Umple pe jumătate sticle de 0,5 litri cu apă și folosește o minge mai mică pentru a le dărâma. Nu uita, însă, să faci și un tabel mare, unde să țineți scorul. Pregătește și un premiu surpriză pentru căștigător. Va fi o competiție strănsă!

Karaoke
Cu siguranță că prichindelului tău îi place să cânte și se viseaza vedetă. Poți căuta câteva melodii cunoscute pentru copii, fără versuri, doar negativul melodiei. Daca nu ai microfon de jucărie în casă, poți improviza, folosește un obiect asemănător. Nu uita, însă, nici de costumații, trebuie să pară totul real. Pe post de scena poți folosi un pat, peste care poți pune o pătură sau o eșarfă colorată pentru a substitui “covorul roșu”! Iar pentru când vor crește și vor pleca la facultate și nu îi vei mai vedea atât de des, înregistrează-i și peste ani îți vei reaminti cu drag de momentele în care ați făcut această înregistrare, caseta “vedetelor”!

 

 

Sursa: www.feminis.ro

0

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *