6 activități de Paști pentru întreaga familie

posted April 9, 2017 category Blog

6 idei de a-i implica pe cei mici în pregătiri și jocuri de Paște

 

Au mai rămas doar câteva zile până la Paști. Adulții au multe de pus la punct – ordine în casă, cumpărături, pregătirea bucatelor,  etc. Ce fac copiii în timpul acesta? Se joacă, ies la plimbare cu tati sau, de ce nu, sunt implicați în pregătiri și apoi în jocuri tematice.

Paștele  este o sărbătoare de familie și ne oferă ocazii să facem multe lucruri împreună.

1. Vopsirea ouălor de Paște

Copiilor de toate vârstele le place această tradiție. Ea poate deveni și mai distractivă dacă încercați în fiecare an tehnici noi. Puteți chiar să puneți la vot ca să alegeți  împreună cum veți vopsi ouăle în acest an. Sau oferiți-le copiilor libertatea să experimenteze – sigur le vin multe idei. Asta ar putea face dezordine în jur, dar va fi cu siguranță distractiv.

vopsirea oualor

 

 

 

 

 

 

 

2. Vânătoarea de ouă

Cu câte un coșuleț în mână, copiii vor alerga curioși să găsească ouăle ascunse în grădină sau în parc. De fapt, această activitate este un prilej grozav pentru a invita verișorii sau vecinii. Nu uitați camera foto –fețele copiilor atunci când găsesc ouăle sunt demne de păstrat în memorie.

vanatoarea de oua

 

 

 

 

 

 

 

3. Târg de ouă de Paște

În Olanda, copiii organizează mini-târguri de ouă. O idee frumoasă  și ușor de organizat și la noi. Cei mici sunt încurajați să facă schimb de ouă vopsite sau să le cumpere unii de la alții. Asta îi motivează și mai mult să fie creativi la vopsirea ouălor în ajun. În plus, le dezvoltă spiritul antreprenorial.

targ de paste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Jocuri pascale pentru toată familia

Adăugați la vânătoarea de ouă și alte jocuri, precum ștafete cu oul în lingură, rostogolirea ouălor și aruncarea ouălor de la un jucător la altul. Regulile jocului cu aruncarea sunt simple: echipe din câte 2 persoane aruncă un ou de la unul spre altul. Dacă oul nu se sparge, cei doi se depărtează un pic unul de celălalt. Câștigă echipa care a prins oul la cea mai mare distanță.

jocuri pascale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.  Piesă de teatru despre istoria Paștelui

Din carton, hârtie colorată și lipici puteți improviza o mică scenă de teatru. Jucăriile de prin casă vor servi drept personaje în piesă sau chiar membrii familiei pot să-și încerce abilitățile actoricești. Părinții pot juca piesa de teatru pentru cei mici sau, dacă sunt un pic mai mari, lăsați-i pe copii să pună în scenă piesa și urmăriți relaxați spectacolul. Astfel redată, semnificația sărbătorii de Paște va fi captivantă și memorabilă pentru copii. Nu uitați de aplauze și felii de cozonac.

teatru pasti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.   Cadouri făcute de mânuțele copiilor

Copiii știu că de Paște va veni Iepurașul cu daruri pentru ei. Dar cum Paștele vine pentru toți, putem să-i încurajăm să pregătească și ei cadouri hand-made pentru cei apropiați. O idee simplă și cu buget mic sunt figurinele de Paște de la noi. Astfel vom stimula calități precum reciprocitatea și generozitatea, iar părinții pot să bea un ceai sau să dea câteva apeluri importante până figurinele devin colorate și împodobite cu nasturi, panglici, coronițe.

casa si figurine

 

 

 

 

 

 

 

www.edujoc.md

0

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *