Jucăria îndrăgită de Dragoș

posted August 16, 2013 category Blog

 

 

Dragi mămici, tătici și bunici,  am descoperit  jucăria fermecată , o jucărie simplă la prima vedere, dar care face adevărate minuni. Noi ne confruntăm cu o situație mai aparte, ne plictisim cam repede de jucării, dupa fiecare 5 minute vrem alta nouă, mai interesantă ca precedenta, de câteva zile însă, am gasit – Jucăria Ciocănel cu personaje.

De la bun început am rămas încântați de mutrișoarele vesele care sunt desenate pe viermișori , așa am denumit noi  cele patru piese ale jucăriei. Ciocănelul este unealta cea mai importantă, cu ajutorul căruia  catapultăm viermișorii, apoi cu mare grijă îi potrivim la loc, și nu oricum, ci fiecare viermișor  în scorbura lui, adică să corespundă culorii.

Copilul se străduie să nimerească scorbura și să potrivească viermișorul la culoarea  corectă, o însărcinare  deloc  ușoară, pentru un copil de un an și nouă luni cât are Dragoș, însă mare îi este bucuria cînd este răsplătit cu aplauze și un Bravooo din partea părinților…

Am constatat că, cu cât mai puternică este lovitura cu ciocănelul, cu atât mai spectaculos este zborul viermișorului, iar aterizarea este mereu diferită și imprevizibilă, iar asta ne stimulează  capacitatea de a reacționa la momente neașteptate.

Această jucărie a ajutat copilul să învețe culorile de bază și să numere pâna la patru, i-a dezvoltat  flexibilitatea în mișcări și motorica fină.

Jucăria cu percuție este distractivă și captivantă, a devenit jucăria preferată, de care suntem de nedesparțiti… a fost dragoste la prima atingere ;)

 

Am compus și o mică poezie…

 

Ciocănaș -  ciocănitoare

Jucărie zburătoare,

Bate în scorbura cea mare.

 

Viermișorii frmușei

Ne spun ce culoare au ei:

Roșu e culoarea preferată

Albastru ne zimbește cu toții la olaltă

Dar care e culoarea cealaltă?

 

Verde culoarea copacului

Galben culoarea soarelui.

 

Alegem noi mereu,

Jucăria curcubeu

Jucăria minunată

Îndragită, preferată.

 

Ciocănaș – ciocănitoare

Jucăria zburătoare.

 

Ecaterina Ghimpu 

 

 

 

0

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *