Pârtieeeeeee !!!

posted December 3, 2016 category Blog

Suntem în plină iarnă…

Copiii adoră zăpada și sporturile de iarnă – patinajul, săniușul, schiatul – și, mai ales, oamenii de zăpadă.

Ca și sania, barca, avionul … schiurile sunt o minunată invenție a omului.

 

Care este cea mai bună vârstă pentru a-ți iniția copilul în tainele schiatului?

Schiatul este un sport fascinant, iar copiii sunt entuziasmați să-l practice.
Instructorii de schi recomandă vârsta de 4 ani ca fiind cea mai bună pentru a-i învăța pe cei mici să schieze. La vârsta de 5 – 6 ani, procesul de învățare este și mai ușor, atunci când cei mici disting mult mai bine părțile corpului și se pot coordona.

Astfel, copiii învață să separe mai bine partea de sus și partea de jos a corpului, lucru care facilitează învățarea și dezvoltarea capacităților motrice.

Copilul  trebuie mai întâi familiarizat cu noțiunile de bază ale schiului. Orele de schi sunt adevărate spectacole pline de distracție pentru copii.

Beneficiile schiului ca sport de iarna pentru copii:

Practicarea propriu-zisă a schiului solicită foarte mult articulațiile, copilul capătă siguranță și învață să-și mențină echilibrul, respirând totodată un aer curat, obișnuinduse cu frigul, căzutul pe jos. De asemenea, schiatul  întărește sistemul imunitar,  cardiovascular, și nu în ultimul rand, redă tonusul psihic. Este o modalitate nouă de a petrece timpul liber schiind în ogradă, pe delușor la bunici sau în orice alt loc sigur.

Cât de important este echipamentul de schi:

Pentru ca ședințele de schi să se desfașoare în condiții optime, echipamentul copilului este esențial. Astfel, părinții trebuie să aibă grijă ca echipamentul să fie pe măsura copilului, să îi țină cald și să fie rezistent la apă și umezeală. Copiii trebuie de asemenea să se obișnuiască cu  schiurile și bețele.
O practică frumoasă, o au copiii de la o grădiniță din Rusia, unde educătoarea în fiecare dimineață face ore de schi cu copiii, iar această activitate distractivă le-a oferit și posibilitatea de a se clasa pe locuri fruntașe la concursurile  regionale. Cît de frumos ar fi ca și la noi în grădinițe să se practice așa activități. Noi vă oferim pentru inițiere schiuri de plastic care vor ajuta copilul să savureze din plin  magia iernii, să facă prima alunecare și să se pregatească de schiul adevărat de la munte.

Cei mici adoră zăpada, asa că se arată în general deschiși către orice sport de iarnă.

Copilul trebuie lăsat să se bucure mai întâi de vremea frumoasă, de zăpadă, dar și de echipamentul de schi. 

Să aveți parte de multă distracție, mișcare și să vă bucurați de zăpadă!

 

Sursa: www.copilul.ro

0

One Response to Pârtieeeeeee !!!

  1. Bravo, foarte interesant,sa mergem cu toti la ski!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *