Lavender Fest – Festivalul Sănătății și Frumuseții din natură

posted June 16, 2015 category Evenimente

Echipa EDUJOC te invită la Festivalul Levănțicăi!
Evenimentul se va desfășura pe 20 iunie, între 13.00 și 21.00, la o distanță de 35 km de Chișinău, în satul Cobusca Noua, raionul Anenii Noi, lângă un imens lan de levănțică.

Proiectul este o premieră pentru Moldova, reprezentând încă una din ingenioasele și frumoasele idei ale echipei „K Lumea”, care mai are în spate evenimente devenite deja tradiții precum Festivalurile Mai Dulce, Ia Mania și Balul Brazilor de Crăciun.

„Ne dorim ca acest eveniment să devină unul dintre cele mai așteptate de către moldoveni, dar și să ajungă în atenția turiștilor străini, căutători de destinații neexplorate. E timpul să se știe că pe lângă Provence-ul francez plin de lanuri de levănțică, Moldova este și bogată cu asemenea peisaje”, spune fondatoare K Lumea, Nata Albot.

În cadrul evenimentului, se vor comercializa o multitudine de produse artizanale tematice cu levănțică, buchete de levănțică și uleiuri. De asemenea, avem pănă în această clipă înscriși mai mulți artiști care își vor depunde lucrările la concursul ”Lavanda Art”.

„Invităm cosmetologi și specialiști în ale masajului chiar în câmpul de levănțică, unde vom amenaja corturi speciae, astfel ca în interiorul acestora să fie foarte confortabil pentru a beneficia de o probă de masaj cu uleiurile esențiale extrase din levănțică și nu doar”, spune cofondatoarea K Lumea, Viorica Nagacevschi.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI „LAVENDER FEST”

 • târg de gastronomie sănătoasă
 • târg de artizanat tematic
 • târg de buchete de levănțică, ulieuri și alte cosmetice artizanale
 • 6 seminare motivaționale și ateliere gastronomice cu oameni care trăiesc și se alimentează sănătos
 • degustații culinare
 • zona oenologică cu vinurile MIMI
 • servicii de masaj în câmp de levănțică
 • decor special amenajat pentru sesiuni foto de familie
 • animație gratuită pentru copii
 • Prezentare de modă „Mame și Fiice” de la Lia Fia,
 • Concert de muzică clasică în aer liber cu peste 10 artiști și o orchestra Chisinau Youth Orchestra

COD VESTIMENTAR: All-white, toți vizitatorii fiind încurajați să poarte doar ținute albe.

BILETE: Potrivit celor din Klumea, organizarea unui astfel de eveniment este foarte anevoioasă și necesită foarte multe resurse, aduse într-un spațiu lipsit de conexiune la electricitate, fără canalizare, apă și alte necesități firești pentru organizarea unui eveniment. Deocamdată avem doar sprijinul Ministerul Culturii și a vinurilor MIMI. Prețul biletului este 250 de lei/pers și 450 de lei/ cuplu. Din data de 13 iunie prețul biletelor va crește. Biletele sunt disponibile pe site-ul Iticket.md.

TRANSPORT: Pe 20 iunie, începând cu ora 12.00, minibusuri speciale vor aștepta doritorii să ajungă la Lavender Fest, la stația terminus a troleibuzului 22, la Botanica. Microbuzele vor porni la fiecare 20 de minute.

CAUZĂ DE BINEFECERE: Ca și toate evenimentele organizate de cei din Klumea din această vară, Lavender Fest va avea și o cauză de binefacere – proiectul ARTERAPIA, prin intermediul căruia organizatorii își propune să decoreze spațiile spitalelor de copii din Moldova.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, anul trecut, în Moldova au fost plantate 569 de hectare cu levănțică. „Avem foarte multe câmpuri de levănțică în Republica Moldova, dar nimeni nu cunoaște despre asta. Iar festivalul nostru vine să descopere și valorifice această plantă, cât este ea de valoroasă, și nu doar pentru a o exporta, dar să o folosim și noi cei de acasă”, a mai adăugat organizatoarea evenimentului.

Programul festivalului:

1. Ofertă vastă de uleiuri locale:  din levănțică, isop, mărar, fenicu
2. Vânzare de buchete de levănțică, săculețe cu levănțică, coronițe din levănțică, ba chiar și traiste frumoase de la Lia Fia.
3. Miere de levănțică,  petale de trandafir uscate, dulceață de trandafir, petale de tradafir zaharisite , boabe de armurariu
4. Cobusca fiind o localitate tradițională pentru țesutul covoarelor, avem câteva gospodine gata să scoată la vânzare câteva scoarțe.
5. Peste 30 de participanți  cu gastronomie sănătoasă. Nu carne, nu bere. Vom avea o zonă oenologică unde veți putea găsi vin răcoritor de la MIMI, dar și sangria.
6. Peste 50 de artizani cu suvenire tematice
7. Târg de cosmetice artizanale și bio
8. Concursul ”ART LAVANDA” în care veți putea admira peste 30 de lucrări inspirate de levănțică, create de artiștii noștri.
9. De la 13.30 la 18.00 –  program de seminare motivaționale și ateliere gastronomice cu oameni care trăiesc și se alimentează sănătos. Printre ei: Petru Scalețchi cu rețeta de înghețată de levănțică, Rodica Dumbrăveanu cu un cheesecake de levănțică, Corina Dascălu cu biscuiți de levănțică – toate în cadrul atelierelor gastronomice. Iar Margareta Apostu, Liliana Botnaru, Lucia Gavriliță, Elena Perepeolkina , Diana Laur și Alec Blenche (România) vor povesti în 20 de minute fiecare despre experiențele lor de sănătate care le-au schimbat viața.

11. Servicii de masaj în câmp de levănțică. Avem la ora actuală înscriși peste 10 specialiști care vor veni cu servicii de masaj contra cost.

12. Decor special amenajat în câmpul de levănțică pentru sesiuni foto de familie. Fotografi disponibili să ofere 5 poze profesionale contra unui preț simbolic de 100 lei. La ora actuală, fotografii care s-au înscris să vă facă cele mai frumoase poze în câmp sunt: Ellene Mocrii, Victr Rotari, Ion Pleș și Eduard Bâzgu/
13. Animație pentru copii. Activități de tot felul de pentru toate gusturile, contra cost și gratuite.
14. Prezentare de modă „Mame și Fiice” de la Lia Fia.

15. Concert de muzică clasică în aer liber cu: Elite Quartet, Art Labyrinth, Maria Kionig, Brain Band, Livica Știrbu-Socolov, Corul Cantabile, soprana Aglaia Mudrea vine din Italia, Chisinau Youth Orchestra. Spectacolul se va încheia cu o premieră absolută, noul proiect masculin a lui Ion Brătescu ”Bravissimo”.

Lavender Fest va găzdui un mega concert de muzică clasică direct în câmp.

 

Video despre Festivalul Levănțicăi.

Video – Ce surprize te așteaptă la cel mai frumos festival din luna iunie.

Mai multe detalii despre festival găsiți pe www.klumea.eu sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sursa: www.ea.md

 

0

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *